Az Idősügyi Tanácsok szerepe az idősödő és időskorúak érdekvédelmében - Talyigás, Katalin (Magyar Gerontológia, 2024)
Az önkormányzatok által létrehozott idősügyi tanácsok kulcsszerepet játszanak az adott településen az idősek érdekeinek védelmében és képviseletében. 2003 - 2010 között tagja voltam a miniszterelnök által létrehozott Idősügyi Tanácsnak. 2009-ben alkotta meg ez az IT a Nemzeti Idősügyi Stratégiát, melyet az Országgyűlés nagy többséggel elfogadott. Az ott végzett munkám során tanultam meg milyen jelentősége van egy ilyen kép viseleti és érdekvédelmi tevékenységnek, szervezetnek.