A pszichiátriai betegek jogai, kiemelten a demens ellátás területén - Zakor-Broda, Rita Barbara (Magyar Gerontológia, 2024)
Magyarország népességének demográfiai összetételében az elöregedés folyamata, a korösszetétel változása egyre aggasztóbb jövőképet vetít előre. Az elöregedő társadalomban, mind a szociális szektoron belüli ellátás, mind az egészségügyi szektoron belüli szakápolás biztosításának területének egyre nagyobb anomáliával kell szembenéznie.