A felfekvés komplex kezelésének jelentősége geriátriai betegek ellátásában - Botlik, Zsuzsanna (Magyar Gerontológia, 2024)
Az idős populációra jellemző a multimorbiditás, a polypragmázia, az inmobilitás a malnutríció mely mindegyike rizikófaktort jelent a nyomásfekély kialakulásában. A felfekvések a fekvőbetegek ellátása során a leggyakrabban előforduló komplikációk közé tartoznak.