Rehabilitációs ellátásban részesülő időskorúak összetételének vizsgálata - Bede, Melinda; Pachner, Orsolya; Rőthyné Kovács, Babett (Magyar Gerontológia, 2024)
Jelen kutatás relevanciáját többek között a társadalmi elöregedés adja, amely egyre élesebb tendenciát mutat világszerte, jelentős terhet róva az egészségügyi ellátórendszerre. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint míg 1990-ben a 65 év feletti időskorúak a magyar népesség 13%-át tették ki, ez az arány 2020-ra szinte megduplázódott.