Média mint kreatív erőforrás idős korban - Hajós, Katalin (Magyar Gerontológia, 2023)
Médiafogyasztásunk az emberi kor előrehaladtával folyamatosan változik. Mesehallgató, majd olvasó gyerekből rádióhallgató, tv néző, újság és könyvolvasó felnőtté váltunk. Míg a korábbi évtizedekben a technológiai fejlődés csak lassú változásokat generált, a mai kor gyors változásai az időseket is arra ösztönzik, hogy lépést tartsanak a média módosult szerepével. Passzív médiafogyasztóból aktív használóvá, sőt tartalom generálóvá válik a társadalom egésze, így az idősödő generációk is. A média egyszerre információforrás, a kapcsolattartás eszköze és lehetősége, tanulási platform, a társasági kapcsolatok szervezésének fóruma és még sorolhatnánk.