„Lehet egy dal, vagy ritmus, vagy zaj, egy árva hang, egy jel. a zene az kell, hogy ne vesszünk el, hogy mégse adjuk fel!” A zenei élmény örömei időskorban - Mayer, Krisztina (Magyar Gerontológia, 2023)
Ez a tanulmány azon ötven év feletti személyek hangversenyélményébe és annak pszichológiai hátterébe enged betekintést, akik rendszeresen, legalább 10 éve és évente legalább 5 alkalommal vesznek részt komolyzenei koncerteken.