Funkcionális fizikai fittség és pszichológiai jóllét időskorban - Tóth, Eliza Eszter; Vujic, Aleksandar; Ihász, Ferenc; Ruiz-Barquin, Roberto; Szabó, Attila (Magyar Gerontológia, 2023)
Az idősek helyzete mind európai, mind magyar viszonylatban sarkalatos kérdéseket vet fel. A várható élettartam növekedése kollektíven hat az egészségügyi, szociális, demográfiai és gazdasági változásokra. A fizikai fittségnek számos kedvező hatása van a mentális egészségre idősebb felnőtteknél is. Célunk volt megvizsgálni a 60 év feletti nők és férfiak egyes pszichológiai és fittségi mutatóit egy 16 hetes élményorientált intervenció három különböző időpontjában.