Összehasonlító demenciavizsgálat módszertana és eredményei Sopronban - Fábián, Gergely (Magyar Gerontológia, 2023)
2012-ben, amely az aktív idősödés és a nemzedékek közötti szolidaritás éve volt az Európai Unióban, Magyarország két városában, Sopronban és Mátészalkán mértük a 65 éves, illetve annál idősebb generációk körében a demencia megjelenését, elterjedtségét és jellemzőit.