„Ezt egy életen át kell játszani…” A sport, mint élethosszig tartó örömforrás - Mayer, Krisztina (Magyar Gerontológia, 2022)
Jelen kutatás célja feltárni a hatvan év feletti hölgyek sportmotivációját, bemutatni, hogy miért vállalják az erőfeszítéseket és milyen tényezők játszanak szerepet abban, hogy kitartóan és fáradhatatlanul edzenek.