Ápolási lehetőségek az időskori esések megelőzésében a szociális intézményekben - Libová, Lubica; Kollárová, Lívia; Bednáriková, Miriam (Magyar Gerontológia, 2022)
Előadásunk célja, hogy bemutassa az ápolás lehetőségeit az időskori esések megelőzésében a szociális ellátó intézményekben, rámutatva az ápolási védelemre, biztonságra és vészhelyzetekre, valamint az ápolók feladataira és a prevencióra az idősek esése elleni védelem terén. Elsősorban a kockázati tényezőkre és az időskorúak esései esetén az ápolói beavatkozásokra fókuszálunk.