Összefoglaló - AGE Platform Europe Policy Statement. Carer’s leave and reconciling work and family life for older workers - Patyán, László (Magyar Gerontológia, 2017)
Szerző: AGE Platform Europe 2016. február Az eredeti állásfoglalás forrása: https://age-platform.eu/images/.../Carers_leave_and_reconciling_work Az AGE Platform Europe egy nemzetközi n szervezet, mely az Európai Unió döntéshozatali mechanizmusaiban az idősek érdekeit igyekszik képviselni. A Gerontológiai Tudományos és Koordinációs Központ – mely a Debreceni Egyetem Egészségügyi Kar Gerontológiai Tanszékén működik 2011 óta a szervezet teljes jogú tagja. A nyilatkozat a gondozás és a munka összeegyeztetésének nehézségére, valamint a gondozók támogatásának szükségességére hívja fel a tagállamok figyelmét.