Mérföldkő az idősgondozásban – A Gondosóra program eddigi eredményei és aktualitásai - Juhász, Roland (Hungarian Gerontology, 2025)
A Gondosóra program Magyarország Kormánya által indított, ingyenesen igénybe vehető, 65 év feletti állampolgárok számára alanyi jogon elérhető, ingyenes jelzőkészülékes szolgáltatás, amelynek célja, hogy az idősek szükség esetén egyetlen gombnyomással kérhessenek segítséget az éjjel-nappal elérhető diszpécserszolgálaton keresztül.