„Miért nem” helyett „hogyan igen”: A gyaloglás, teljesítménytúrázás jelentősége időskorban - Jámbor, Katalin (Hungarian Gerontology, 2025)
A mozgásszegény életmód világszerte 5,3 millió ember korai halálozásáért felelős. Bizonyos krónikus betegségek kialakulása szoros összefüggést mutat az egészségtelen életmóddal.