Szenior örömtáncot űző időskorúak funkcionális fittsége és életminősége - Tyukász, Brigitta; Brigitta, Arndt; Anna Zsófia, Kubik; Zsigmond, Gyombolai; András, Simon; Éva, Kovács (Hungarian Gerontology, 2025)
Az időskori életszakasz életminőségét nagymértékben meghatározza az időskori funkcionális fittség, amely a mindennapi élet tevékenységeinek önálló, biztonságos, és jelentősebb kifáradás nélküli kivitelezését jelenti. A funkcionális fittség az aerob kapacitással, az izomerővel, a flexibilitással, valamint a dinamikus poszturális kontrollal jellemezhető.