Szenzoros integrációs terápia és kognitív tréning alkalmazása időskorban - Timár, Judit; Lengyel Emese, Nagyné (Hungarian Gerontology, 2025)
Az időskorú populáció egyik leggyakoribb és legsúlyosabb egészségügyi problémája a kognitív hanyatlás (demencia), amely jelentős mértékben hozzájárul az életminőség romlásához, a mindennapi tevékenységekben való önállóság elvesztéséhez, valamint az esések és egyéb sérülések fokozott kockázatához. Az idősödéssel együtt járó agyi változások – mint például az információfeldolgozási sebesség lassulása, valamint a figyelem és a memória romlása – egyaránt hatással vannak a szenzoros rendszerek működésére és az egyensúly megtartására.