A nordic walking jelentősége az időskorú szabadidősportolók körében - Szerdahelyi, Zoltán; Nóra, Laoues-Czimbalmos (Hungarian Gerontology, 2025)
A kutatás célja a nordic walking pozitív hatásainak elméleti és empirikus összefoglalása, különös tekintettel az időskorúak egészségmegőrzésében és rehabilitációjában betöltött szerepére. A kutatás arra a kérdésre keresi a választ, hogy a nordic walking milyen fiziológiai, mentális és pszichoszociális hatásokkal bír, és miként járulhat hozzá a prevenció, a rehabilitáció és az egészségfejlesztés folyamatához.