Fizikai aktivitás szerepe a menopauza tüneteinek és szövődményeinek megelőzésében - Savella, Orsolya; Horváth Brigitta, Hanuferné (Hungarian Gerontology, 2025)
A mozgásszegény életmód jelentős egészségügyi kockázatot jelent, amely kortól függetlenül súlyos, esetenként irreverzibilis patofiziológiai állapotokhoz vezethet. A perimenopauzális és posztmenopauzális szakaszban lévő középkorú nőknél a mozgásszegény életmód szövődményei fokozottabban jelenhetnek meg.