Táplálkozási szokások és életminőség összefüggései menopauza idején - Savella, Orsolya; Lili Anna, Debreczeni (Hungarian Gerontology, 2025)
A menopauza a nők életének természetes, de sok esetben megterhelő életszakasza, amely során a hormonális változások, elsősorban az ösztrogénszint jelentős csökkenése, széles körű testi és lelki tüneteket eredményez. A leggyakoribb panaszok közé tartozik a hőhullám, az alvászavar, a hangulatingadozás, a koncentrációs nehézség, valamint az anyagcserére és testösszetételre gyakorolt kedvezőtlen hatások.