AgeTech fejlesztések Kecskeméten - Molnár, Szilárd (Hungarian Gerontology, 2025)
A digitalizáció, a mesterséges intelligencia térnyerése soha nem látott mértékű átalakulást fog eredményezni a következő évtizedben. Ha bizonyos társadalmi csoportok, életkori kohorszok nem ismerik kellőképpen a digitális eszközöket és szolgáltatásokat, akkor kiszorulnak a különböző társadalmi alrendszerekből, nem válnak képessé arra, hogy részt vegyenek a digitális fejlődésben a saját körülményeik és igényeik szerint.