Kommunikációs kihívások az idős betegek fájdalomfelmérése során - Markovics, Dorina (Hungarian Gerontology, 2025)
Az idősödő népesség növekedésével párhuzamosan egyre nagyobb terhet ró az egészségügyi rendszerre a krónikus betegségek és az ezekhez társuló fájdalomszindrómák ellátása. A fájdalom felismerése és hatékony kezelése kulcsfontosságú az időskorú betegek életminőségének megőrzésében.