Slow Life és a Healthy Ageing - Jászberényi, József (Hungarian Gerontology, 2025)
A modern társadalmak működését egyre inkább a Virilio által oly plasztikusan leírt gyorsulás, "dromokrácia", az állandó teljesítménykényszer, az idő fragmentálódása és a folyamatos elérhetőség határozza meg. A Slow Life mozgalom ezzel szemben nem az általános lelassulást vagy a technikai fejlődés elutasítását hirdeti, hanem a tevékenységekhez, az élethelyzetekhez és az emberi szükségletekhez illeszkedő, megfelelő életritmus megtalálását.