Egy új időskori pszichológiai jól működés erősítését célzó „WellAge” tréning bemutatása és hatékonyságának vizsgálata - Bagdi, Bella; Viktor, Szirmai; András, Vargha; Attila, Oláh (Hungarian Gerontology, 2025)
Átfogó vizsgálatok igazolják, hogy a pozitív pszichológiai intervenciók – amelyek a pozitív érzelmek és erősségek tudatos fejlesztésére irányulnak – időskorban is mérhetően javítják a mentális jóllétet és csökkentik a depresszív tüneteket (Seligman et al., 2011). Pld. a reminiszencia-terápia, a mindfulness és a hála gyakorlása bizonyítottan növeli az élettel való elégedettséget és csökkenti a depressziót (Bryant, 2003; Westerhof & Bohlmeijer, 2014).