A szociális és egészségügyi ellátásban dolgozók mentális támogatásának gyakorlati lehetőségei a pszichológus szemszögéből - Molnár, Edina (Hungarian Gerontology, 2025)
A segítő foglalkozású szakemberek – különösen az egészségügyi és szociális ellátórendszerben dolgozók – életpályájának egyik legnagyobb, mindennapi veszélye a kiégés (burnout) szindróma. Ez a jelenség akkor alakul ki, amikor az egyébként motivált, érzelemgazdag személyiség telítődik a napi szinten tapasztalt problémákkal, ami testi, szellemi és érzelmi kimerüléshez vezet.