Klímaváltozás és időskor: egészségügyi kihívások és gyakorlati megoldások az egészségügyben - Gadó, Klára (Hungarian Gerontology, 2025)
A globális klímaváltozás hatása egyre közvetlenebb módon jelentkezik az egészségügy különböző területein. A társadalom elöregedésével párhuzamosan nő azoknak az időskorú személyeknek a száma, akik fokozottan ki vannak téve a klímaváltozás által okozott egészségügyi ártalmaknak.