Nyugdíjasok, civilek és szervezeteik - Együttműködési szándékok és formák Magyarországon - Herczog, László (Magyar Gerontológia, 2024)
Mindenütt lényeges kérdés, hogyan alakul az együttműködés az adott országban a hatalom és a civil szervezetek között. Ez a kapcsolat sokszor konfliktusos, márpedig a konfliktus az élet része, ezért meghatározók a konfliktus kezelési módjai, a kialakított szabályok, melyek mentén az ellentétek rendezhetők.