Az elbocsátó ápoló szerepe a geriátriában - Virág, Andrea; Markovics, Dorina; Horváth, Zoltánné; Szűcs, Ádám; Gadó, Klára (Magyar Gerontológia, 2024)
2022-ben végzett népszámlálás alapján Magyarország lakosságának 21%-a az idős korosztályhoz tartozik, mely folyamatos emelkedést mutat. Az idős betegek ellátása az egészségügyi költségvetés több, mint 30%-át teszi ki. A geriátriai populációt multimorbiditás és polipragmázia, funkcionális függőség, esendőség és depresszió jellemzi, mely speciális tudást igényel mind az orvosok, mind a szakdolgozók részéről.