Demencia prevenció mozgás és tanulás útján – a rendszeres táncolás bio-pszicho-szociális hatásainak ismertetése, a szenior örömtánc módszertanának bemutatása - Tyukász, Brigitta (Magyar Gerontológia, 2024)
Az orvostudomány fejlődésének köszönhetően, a várható élettartam emelkedésével együtt nagymértékben nőtt a demencia előfordulásának gyakorisága hazai és nemzetközi szinten is. A tánc, mint rituális, szabadidős tevékenység évezredek óta ismert, ám terápiás hatásait az elmúlt évtizedekben kezdték kutatni.