Kiskerti gyógynövénytermesztés akár időskorban is - Pászk, Norbert (Magyar Gerontológia, 2024)
A gyógynövények jelentős szerepet játszhatnak egészségünk megőrzésében, helyreállításában. Gyógyító célú felhasználásukkal a fitoterápia tudományága foglalkozik. A gyógynövények gyűjtése mellett termesztésük is jelentős Magyarországon és sokan foglalkoznak vele főként vidéken, hivatásként vagy hobbiszinten.