A krónikus fájdalom csillapításának nehézségei geriátriai betegek körében - Markovics, Dorina; Virág, Andrea; Lajkó, Patrícia; Lőrincziné Szuhai, Krisztina; Szabó, Luca (Magyar Gerontológia, 2024)
A növekvő létszámú idős populációt jelentős mértékben érintő probléma a krónikus fájdalom. Számos, krónikus fájdalommal járó megbetegedés előfordulása lényegesen gyakoribb az idősek körében. A krónikus fájdalommal nehéz együtt élni. Jelentősen rontja az életminőséget és az egészséget. Nemcsak magának a fájdalomnak az elviselése nehéz, de az általa előidézett mozgáskorlátozottság, alvászavar, depresszió és szorongás is nehezíti az életet, csökkenti az önállóságot.