A halottvizsgálat változásának bemutatása, anomáliák az elektronikus rendszerben - Fazokán, Anett; Paulikné Varga, Barbara (Magyar Gerontológia, 2024)
A halál minden ember életének szerves része, a halálhoz fűződő számos jogkövetkezmény miatt a halál bekövetkezésének megállapítása (a halottvizsgálat) és annak eredménye (a halottvizsgálati bizonyítvány) kiemelkedő jogi jelentőséggel bír, utóbbi a népmozgalmi statisztika és az ahhoz kapcsolódó adatszolgáltatási kötelezettség miatt is releváns dokumentum.