Állatasszisztált terápia (kutyaterápia) a beszédrehabilitációban - Szücs, Ádám Attila; Pertet, Dajana; Dankovics, Natália (Magyar Gerontológia, 2024)
Számos irodalom szól az állatasszisztált terápia jótékony hatásairól, és a terápiás hatékonyság növelésének lehetőségeiről. Az állatasszisztált intervenció, olyan terápiás beavatkozás, amely állatok bevonásával javítja az egyének jólétét különböző populációkban és helyzetekben. Felmerült, hogy az Ápolási osztályon fekvő idősek számára is hasznos lenne az állatasszisztált terápia.