Diszfágia management az idős betegek gyógyításában - Pertet, Dajana; Szücs, Ádám Attila; Virág, Andrea (Magyar Gerontológia, 2024)
Az öregedő társadalomban a medicina fejlődésével a várható élettartam egyre inkább kitolódik, amivel párhuzamosan nő az idősödéssel járó tünetek és betegségek előfordulásának gyakorisága. Az összes szervrendszer élettani változásokon megy át, így a nyelési funkció változása is gyakran bekövetkezik.