Az emberi erőforrás kiválasztás sajátosságai az egyházi fenntartású oktatási intézények-ben - Keszler, Ádám (Gazdálkodástudományi Közlemények, 2024)
A következőkben az egyházi fenntartású oktatási intézmények emberi erőforrás kiválasztás terén jellemző sajátosságait mutatom be egy folyamatban lévő kutatás alapján. Kevésbé kutatott területről van szó annak ellenére, hogy az egyházi intézmények szerepvállalása Magyarországon egyre növekvő. Fontos tisztázni, hogy pontosan milyen mértékben is vannak jelen ezek az intézmények, ezért kerül sor az erre vonatkozó statisztikai adatok elemzésére. A kutatás egyik módszere a szakmai mélyinterjú volt, így a vizsgált intézmény jellemzői, majd ezt követően a kapott információk elemzése olvasható a hallottak alapján, végül pedig az ezekből eredő következtetéseim és javaslataim, záró gondolataim és a témában szerzett tapasztalataim.