Ápolás és betegellátás alapszakos - gyógytornász szakirányon tanuló hallgatók által ellátott feladatok és a szakmai tanulmányaikhoz kapcsolódó tapasztalatok felmérése a COVID-19 elleni védekezésben - Besenyei, Blanka; Nagy, Attila Csaba; Balajti, Ilona (Egészségügyi Innovációs Szemle, 2023)
A COVID-19 okozta járványügyi helyzet hatására az egészségtudományi alapszakon tanuló hallgatók segítségére felmerült az igény az betegellátásban. Kutatásunk célja, hogy felmérést készítsünk arról, hogy milyen tapasztalatokat szereztek a debreceni gyógytornász hallgatók a járványügyi védekezés idején. Kérdőíves módszerrel információt szerettünk volna gyűjteni arról, hogy a hallgatók, milyen mértékben tudták hasznosítani az eddig tanultakat és hogyan járult hozzá a megélt gyakorlati tapasztalat a szakmai fejlődésükhöz.