Fenntartható hibrid projektmenedzsment: új szakmai profil a a reziliens turizmusért - Grotte, Judit; Mahler, Balázs (Economica, 2026)
A turisztikai ágazat az elmúlt évtizedekben jelentős problémákkal szembesült, csúcspontját a COVID-19 világjárvány során érte el. Ezek a kihívások rávilágítottak az ágazatban a rugalmasság és az innováció sürgető szükségességére, újszerű megoldások bevezetésének az igényére. Erre válaszul az Európai Unió stratégiai kereteket vezetett be az ágazat megerősítésére, többek között a Blueprint stratégiát és különböző ágazati kezdeményezéseket, például a HyPro4ST projektet. Jelen esettanulmány a HyPro4ST kezdeményezés koncepcionális és gyakorlati kereteit vizsgálja, különös hangsúlyt fektetve egy új szakmai profil – a fenntartható hibrid projektmenedzser – kidolgozására, amelynek célja a turisztikai munkaerő rugalmasságának, fenntarthatóságának és digitális felkészültségének javítása.