Különleges bogyós gyümölcsű növények (fanyarka, mézbogyó, fekete berkenye, som és homoktövis) mikroszaporítása - Dencső, István (Economica, 2020)
A általunk vizsgált növények (mézbogyó, fanyarka, fekete berkenye, som és homoktövis) esetében sikerült a teljes mikroszaporítási technológiát kidolgozni, (indítás- felszaporításgyökereztetés) így megfelelő módszert tudunk a kutatók és termelők kezébe adni az újonnan nemesített fajták gyors felszaporítására és elterjesztésére.