A blended learning módszer alkalmazása a szaknyelv-oktatásban - Czellér, Mária; Hajdu, Zita (Economica, 2020)
Az informatika és az Internet alkalmazása új perspektívát nyit meg az idegen nyelvek oktatása terén. A tanulmány célja, hogy bemutassa, hogyan lehet az internetet hatékonyan alkalmazni a szaknyelvoktatásban. A nyelvoktatási módszerek történetének rövid áttekintése után ismertetjük azt a blended learning módszerre épülő nyelvoktatási projektet, amely a Debreceni Egyetemen folyik. Megvizsgáljuk továbbá, hogy az információs technika és a tantermi oktatás kombinációjával miként válik érdekessé és inspirálóvá a nyelvtanulás folyamata.