Korai érésű kukorica hibridek 2012. évi összehasonlítása a termésátlag függvényében - Oláh, Béla (Economica, 2020)
Jelen tudományos munka a világ három legnagyobb, vezető kukorica hibrid vetőmagnemesítő és forgalmazó vállalatának (Monsanto, Pioneer, illetve Syngenta) egy-egy kiemelkedő hibridjét hasonlítja össze. Mivel a hibridek megválasztásakor fontos szempont a termőképesség és a vízleadó képesség, így a dolgozat szintén ezek függvényében vizsgálja az eredményeket. A szerző kísérletei a 2012-es, rendkívül aszályos évben egy több száz hektáron gazdálkodó délbékési családi vállalkozásnál készültek. A vizsgált hibridek a DKC 4590 (FAO 360), a P9494 (FAO 390), valamint az NK Lucius (FAO 330) voltak. Mindhárom hibrid a korai éréscsoportba (FAO 300-399) tartozik és technológiai szempontból is ugyanazt kapta.