A pénzügyi transzferek hatékonyságának kérdése: a német példa - Musto, István (Competitio, 2005)
Egy többdimenziós célrendszerben a hatékonyság a különböző komplementáris vagy konkuráló célokfüggvényében határozható meg. A német újraegyesülés gazdasági következményeinek példája azt mutatja,hogy a keleti tartományoknak juttatott masszív pénzügyi transzferek politikai szempontból elkerülhetetlenekvoltak ugyan, hosszabb távon azonban jelentősen gyengítették az össznémet gazdaság teljesítőképességét.