A pénzügyi transzferek hatékonyságának kérdése: a német példa - Musto, István (Competitio, 2005)
Egy többdimenziós célrendszerben a hatékonyság a különböző komplementáris vagy konkuráló célok függvényében határozható meg. A német újraegyesülés gazdasági következményeinek példája azt mutatja, hogy a keleti tartományoknak juttatott masszív pénzügyi transzferek politikai szempontból elkerülhetetlenek voltak ugyan, hosszabb távon azonban jelentősen gyengítették az össznémet gazdaság teljesítőképességét.