Az Észak-magyarországi régió munkaerő-piaci folyamatainak vizsgálata A - Lipták, Katalin (Competitio, 2014)
A tanulmány az Észak-magyarországi régió pozícióját vizsgálja országos viszonylatban a főbb munkaerőpiaci indikátorok figyelembe vételével. Számításokat végeztem a régióban lezajló munkaerő-piaci folyamatok szemléltetésére. A tanulmány célja az Észak-magyarországi régió munkaerő-piaci helyzetének megértéséhez kapcsolódóan a munkanélküliség főbb tényezőinek mélyebb feltárása, valamint a foglalkoztatási szerkezetben bekövetkezett változások számszerűsítése, értékelése. Journal of Economic Literature (JEL) kódok: J21, R23