Állampolgári Érdek Mutató: Javaslat az új közszolgálati menedzsment eredményességének mérésére - Rosta, Miklós (Competitio, 2012)
A jelen tanulmány egy olyan mutatót kíván bevezetni, amellyel lehetővé válik az új közszolgálati menedzsment átfogó, makroszintű eredményességének értékelése. A szerző amutató megalkotása során a közösségi döntések elméletéből indul ki, mivel az új közszolgálati menedzsment politikaelméleti és közgazdaság-tudományi alapjai szorosan köthetőek ezen elmélethez. A megalkotott kompozit indexet nem csak elméletben mutatja be, hanem tartalmilag és módszertanilag is ismerteti. Journal of Economic Literature (JEL) kód: H83, D70, D23