Szociális és pszichológiai tényezők szerepe a középiskolások dohányzásában és alkoholfogyasztásában - Varga, Szabolcs; Ábrám, Zoltán; Pikó, Bettina (Acta Medicinae et Sociologica, 2023)
A tanulmány célja a dohányzás és alkoholfogyasztás háttértényezőinek, valamint motivációinak kutatása volt a magyar serdülők körében. A lekérdezésben 501 debreceni diák vett részt. A szociális változók közül mind a legjobb barát dohányzása (EH=16,72 p