A támogató rendszerek szegregátumokban élő lakosságra gyakorolt hatása - Krizsai, Anita (Acta Medicinae et Sociologica, 2019)
A Nyíregyháza Megyei Jogú Város és a DebreceniEgyetem Egészségügyi Kara együttműködésében megvalósuló“Nyíregyháza Város Életminősége” kutatássorozatlehetőséget nyújt a lakosság életminőségének vizsgálatára. Akutatás során az életminőség egyes elemeinek vizsgálatán túlelemezni tudtuk a szociális ellátások igénybevételének gyakorlatát,célzottságát, hatásosságát. Annak ellenére, hogy ahelyi szociális ellátások és támogatások rendszere megőriztestabilitását, a legújabb eredmények csökkenő igénybevételirátákat mutattak. Ebben a tanulmányban megvizsgáljuk afenti folyamatok főbb okait a mintába került lakosság szociális,gazdasági jellemzőinek elemzésével, valamint a segélyezésselkapcsolatos attitűdök változása tükrében.