Hamis tanúzás - Elek, Balázs (Debreceni Jogi Műhely, 2008)
A tanulmány a hamis tanúzást jogi, pszichológiai és szociológiai aspektusból vizsgálja. Kiemelt figyelmet szentel azon tényezők felkutatásának, melyek közrejátszanak a tárgyalóteremben a hamis tanú kiszűrésében, valamint vizsgálja azokat a motívumokat, melyek a hamis tanúzás elkövetésére vezetnek. Magyarország és az Amerikai Egyesült Államok joggyakorlatát és a jogirodalom vitáit elemzi. Bemutatásra kerül a híres Miranda ügy, annak hazai és amerikai konzekvenciái egyaránt.